ПУ Младост Медвеђа

Slide background

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА

М

Л

А

Д

О

С

Т

Медвеђа

Slide background

Ми смо установа у којој влада добра атмосфера

негује се толеранција и отвореност за различитост,

у којој дечје интересовање и потреба за

развојем и напредовањем имају приоритет,

Slide background

а здраво одрастање деце омогућава се негом,

превентивном здравственом заштитом

и социјалним радом.

Отвореност према друштвеној средини

традиционално доказујемо

У будућности ПУ ''Младост'' видимо као:

Отворену и савремену Установу

у којој су задовољни

дете, родитељ и васпитач.

Установу која је изградила партнерске односе

са породицом и локалном средином.

Slide background

ДОБРОДОШЛИ !!!

citajte-deciПоред тога што Ваше дете док му читате учи и стиче нова знања, памти садржаје прочитаног, читањем му помажете да побољша своју концентрацију али и у сабирању мисли.

Добра књига обогаћује речник и развија машту, добра је за здравље јер прича има свој почетак, средину и крај, структуру која подстиче мозак да повезује узрок, последице и значај догађаја.Читање је далеко од пасивне активности, већ је то свеобухватна вежба за мозак. Док дете замишља догађаје у књизи, причи, његов мозак је врло активан, као да у њима заиста учествује. Покреће се дечја машта, представе, улази се у разне односе и повезивања дечјег искуства и срединских подстицаја што доводи до изузетног подстицаја за дечји развој. Таква активност покретања, призивања сећања, повезивања, предвиђања, маштања а и памћења у току читања детету, може се доказати МР снимцима мозга. Готово увек и после завршетка читања деца и даље остају у прочитаној причи што нам доказују питања деце. За разлику од гледања приче, када детету читамо оно може да нас прекине и постави питање што је добра прилика да упознамо дечја сазнања и интересовања.

Предлажем Вам да пробате и извесно време свакодневно читате деци адекватне садржаје, не само пред спавање и пратите понашање Вашег детета. Верујте запажања ће бити врло корисна!

Joomla! Debug Console

Сесија

Информације профила

Искоришћеност меморије

Упити базе података